perjantaina, marraskuuta 06, 2015

Isälle anttia, punkkua ja yhdessäoloa

Koska isällä on jo...juurikin niin, kalsareita, sukkia, tohveleita...!

Meillä panostetaan siis ruokaan, viiniin, kattaukseen ja 
facetime-puheluun kaukana olevalle tyttärelle.
Omat isät ovat muistoissa ja puheissa meillä päivittäin eikä isänpäivä tee tähänkään poikkeusta,
haikeutta on ilmassa vaan enemmän.

Tämän setin olen koonnut nyt kun isänpäivä on mun ja pojan vastuulla:
------------------
Ajattelin kutitella pallogrillin kuumaksi ja hakea huomenna
Turun kauppahallista mehevät argentiinalaiset 
entrecote-pihvit eli tuttujen kesken ne "antit" ja heitän tulille.
Entrecote ei vaadi hohkaavan kuumassa grillissä kun 4 min / puoli ja sitten pieni värjöttely folion sisällä. Suola ja pippuri riittää kun on aiolia.

Entrecote vaatii meillä seurakseen aina lohkoperunat ja itse tehdyn aiolin
jonka maanmainio ja superhelppo resepti löytyy

I salut you Tommi & wife, 
me ei olla tämän ohjeen löytymisen jälkeen valmiita syöty!
------------------
Tänä vuonna panostetaan myös viiniin!

Valitsin suositusten mukaan antille kyytipojaksi tämän:
Zuccardi Q Cabernet Sauvignon 2011
Viinin makutyyppiä kuvaillaan rotevaksi ja voimakkaaksi, siis täydellinen isälle :)

Viinintuottajaperheestä kerrotaan seuraavaa:
Perhetilan historia juontaa juurensa varhaiseen 1950-lukuun, jolloin Alberto 
Zuccardi saapui Mendozaan toisaalta Argentiinasta, minne hänen italialaisvanhempansa olivat asettuneet kotikonnuiltaan Avelinosta. Insinööri Alberto aloitti heti kokeilut uusien keinokastelumentelmien kanssa, jotka ovat edelleen viininviljelyn avainosassa alueen kitsaan sademäärän takia. 
Viinituotannon Alberto aloitti vuonna 1963 Maipússa, ja vaimonsa Emman kanssa he ovat edelleen 
50 vuotta myöhemmin vahvasti mukana perheen viinibisneksessä. Kolme sukupolvea Zuccardin perhettä tekee intohimoisesti viinejä sekä oliiviöljyjä. José Alberto ja poikansa Sebastian ovat palkittuja kansainvälisesti viinintekijöinä moneen kertaan. 

Nämä tarinat on aina paljon kiinnostavampia kuin "nahkamaiset" ja "sikarilaatikkomaiset"
 aromimääritelmät!

Varmistin vielä maan mainion Viinilehden sivuilta että hyvää on,
just passeli grillatun tumman liharuoan kanssa.
Piffiviini!

Ei ois huono idea tilata Viinilehden vuosikerta isälle?
------------------
No, tällä kertaa on jo hankittuna Viherlassilasta ruusut ja viinisetti, näillä mennään...

Mites teillä sunnuntaina? Yhteinen brunssi, päivällinen, konsertti, leffaan?

Tässä vielä isänpäivän moodboard :)

Ihanaa perjantaita kaikille!
Sanna

SHARE:

4 kommenttia

  1. Kotona ollaan tämäkin isänpäivä, perheen isälle tehdään herkku aamiainen ja annetaan kortit ja lahjat. Hyvää ruokaa ja ylistyssanoja. Niistä on meidän isänpäivä tehty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niistähän ne parhaat hetket, omien kanssa olemisesta :)

      Poista
  2. pipsa-muori11/07/2015

    Lounastetaan kotioloissa,lahjotaan ja pidetään oikein hyvänä,sekä parannellaan jumiutunutta niska-hartiaseutua. Onpa muuten "oikean"väriset ruusut teillä...<; Minä annan sen meillä perinteisen ritarinkukan. Lapset ja pojan pojat hoitavat kortti-ja lahjapolitiikan. Rentoa ja ihanaa isänpäivää<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin noi oranssit iski, nimenomaan isälle! Eiks oo kivaa kun lapset hoitaa lahjapolitiikan itsenäisesti, me saadaan kehua ja kiittää :)

      Poista

© Pikkutalo. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig